KOPE - ČRNI VRH - RIBŠNIKA KOČA - RIBNIŠKO JEZERO - KOPE

Poletje je že skoraj prešlo v jesen in treba je izkoristiti še zadnje tople dneve. Čeprav sta jesen in zima zame najlepša letna časa v hribih, se je bilo kljub, še vedno poletnim temperaturam, prav prijetno sprehoditi iz Kop do Ribniške koče, nato še do Ribniškega jezera in zopet nazaj. Z ženo sva pot začela pri smučišču Pungart, od koder sva pot nadaljevala čez smučišče za začetnike vse do Črnega vrha. Od tu pa po markirani poti do Ribniške koče ter še naprej do Ribniškega jezera. Nazaj pa sva se vrnila po isti poti, s postankom na Ribniški koči. Pot je ves čas lepo označena in utrjena, saj je ta pot priljubljena tekaška proga v zimskem času, v ostalih obdobjih pa je polna planincev. Glede na to, da ni zahtevna, bi jo priporočal vsem, ki si želijo planinskega oddiha in niso ravno najbolje kondicijsko pripravljeni, prav tako pa je pot primerna za starejše.



Začetek pot pri smučišču Pungart



Nadeljevanje poti v smeri proti Ribniški koči (po smučišču za začetnike)

 Pogled nazaj na Pungart


Okrepčevalnica (ki je ob mojem obisku vedno zaprta)


Malo naprej od "okrepčevalnice" nas pričaka tabla, ki nas vodi proti Črnemu vrhu ali proti Mislinji. Prvič pa sem opazil tudi oznako za vodo - Mrzli studenec


Do Mrzlega studenca je manj kot 5 min hoje. Studenec je lepo označen s tablo, prav tako pa so okoli njega postavljene klopi za počitek. 

 

 Vrnila sva se nazaj na pot proti Črnemu vrhu 




Skoraj na vrhu


Črni vrh - 1543


 Proti Ribniški koči nas vodi markirana pot



Umetno jezero, tik pred Ribniško kočo


Ribniška koča


Proti Ribniškemu jezeru





Ribniško jezero


Okrepčilo na poti


Še prikaz poti



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 komentarji:

tomofotoblog pravi ...

Prekrasna turca ,in pa lepe slikce.
lp.tomo.

Unknown pravi ...

Hvala Tomo! Fotke so pa nastale kar z iPhonom :)

Objavite komentar