PICA IZ CVETAČNEGA TESTA

Tokrat nekoliko drugačen recept za pico. Testo se pripravi iz cvetače, sira ter jajc, za nadev pa uporabite sestavine po svojem okusu. Tokrat bodo za nadev opisane sestavine, ki sem jih uporabil v mojem primeru. 

Sestavine: 

- 500 g cvetače
- 120 g naribanega sira (uporabil sem Šmarski rok s 25% maščobe)
- 2 jajci

Nadev: 

- paprika
- kapre
- olive
- paradižnik
- pelati
- tuna
- čebula
- koruza
- grah
- gobice
- sir
- začimbe

Priprava:


Cvetačo skuhamo, nato pa jo pretlačimo s paličnim mešalnikom ali vilico ter zmešamo s sirom in jajci. Pekač obložimo s peki paprijem in vso zmes razmažemo po pekaču. Debelino prilagodimo  lastnemu okusu, v mojem primeru je bilo cca 0,5 cm.



Zmes postavimo v ogreto pečico in pečemo na 200°C toliko časa, da se masa sprime in po vrhu lepo zapeče - cca 10 min. Da dobite po vrhu lepo skorjo, vam priporočam, da proti koncu pečenja pečico nastavite na ventilacijo in se vam po bo vrhu naredila lepa skorja. Pri tem bodite zelo previdni, saj se vam lahko prehitro zažge.



 Testo  nato vzamemo iz pečice in ga obložimo z nadevom po svojem okusu. Na koncu še nekaj minut popečemo v pečici, da se sestavine in sir lepo popečejo.




Nasvet: Kljub temu, da se vrednost OH pri takšnih sestavinah nekoliko zmanjša, kot pri klasični pici, pa jo tistim, ki so na dieti, vseeno ne bi priporočal. Kalorično vrednost lahko še nekoliko zmanjšamo, če sir uporabimo samo za testo in ga naknadno ne posujemo po nadevu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarji:

Objavite komentar