OBLOŽENI ČAPATI

Čapati - vsaj tako bi se naj imenoval nevzhajan indijski kruh, ki se po svojem receptu v ničemer ne razlikuje od najosnovnejšega bannock-a, katerega si gozdovniki radi pripravijo/mo v gozdu. Čeprav boste po internetu opazili, da je peka čapatija ali bannock-a lahko prava umetnost, pa bom tokrat opisal najosnovnejšo pripravo in jo obložil z nadevom.

Sestavine za testo:

- 150 g polnozrnate moke (v mojem primeru pirine)
- 1 dl vode (oziroma po potrebi, odvisno od tipa moke)
- ščepec soli

Sestavine za nadev izberite po vašem okusu, jaz pa sem uporabil: 

- pečen piščanec
- sveža rukola
- sveža špinača
- mešana zelenjava (koruza, grah, olive)
- pusta skuta
- začimbe

Priprava:

Moko posolite in jo rahlo premešajte, nato pa postopoma dodajajte vodo in jo mesite v testo. Testo pustite nekaj min počivati, nato pa iz testa pripravite manjše kroglice (jaz sem iz omenjene količine dobil tri) in jih razvaljajte v kroge, katere potem najlažje popečemo v posodi za palačinke min na vsaki strani.

Pusti skuti dodajte mešano zelenjavo, dodajte začimbe po okusu in zmes namažite na čapate. Dodajte svežo rukolo in špinačo ter na koščke narezanega piščanca.

Nasvet:

Okus testa lahko tudi izboljšate, če mu dodate nasesekljan čemaž, lahko tudi prepraženo čebulo, ali kaj tretjega. Pri nadevu ne skoparite z domišljijo, saj lahko dodate resnično, kar vam srce poželi. Lahko pa si čapato pripravite tudi kot prilogo namesto kruha h kakšni drugi jedi.

Za kakšno bolj kalorično verzijo, pa lahko čapato obložite kot pico in jo za nekaj min popečete v pečici, da se sir po vrhu lepo razstopi.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarji:

Objavite komentar