PALEO JABOLČNI ŠTRUDELJ

V času diete se redko pregrešim, zato se štrudelj in njemu podobne jedi, redko znajdejo na mojem jedilniku. Tokratni recept je namenjen paleo načinu priprave hrane in je prava poslastica in energijska bombica za pred ali po treningu. Pripravi se ga hitro in preprosto, vse kar boste potrebovali poleg sestavin, pa je resnično močan mešalnik, valjar in peki papir. Pa začnimo ...

Sestavine:

- skodelica mandeljnov ali katere druge vrste oreščkov
- skodelica rozin
- skodelica dateljnov
- jabolko
- cimet
- limonin sok

Priprava:

Mandeljne ali katero drugo vrsto oreščkov zmeljemo, dodamo rozine in mandeljne ter mešamo tako dolgo, da dobimo trdo in kompaktno zmes.

Priporočam, da zmes položite na trdno podlago in peki papir. Čez zmes položite še en peki papir, saj se vam bo v nasprotnem primeru zmes prijemala na valjar. Zmes razvaljamo.

Po razvaljani zmesi nato naribamo jabolko, pokapljamo z limoninim sokom in dodamo cimet po okusu. Zmes nato le še zvijemo in že se lahko sladkamo.

Nasvet: Sladica nam da dovolj energije za vadbo, zaužijemo pa jo lahko tudi za regeneracijo takoj po napornejši vadbi. Zaradi njene energijske vrednosti pa je ne priporočam tistim, ki so na shujševalni dieti.

P.s.: Že razmišljam, kako bi pa namesto jabolke prišla do izraza banana ...

Pa še video:



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarji:

Objavite komentar